Noto

volgende :

Caltagirone

voorafgaand :

Etna

14 november 2014
Na een goede nachtrust, ondanks de teleurstelling dat we niet op de Etna konden blijven, gaan we met een heerlijke zon op weg naar Noto. De beoogde camperplaats buiten Noto weten we makkelijk te vinden, maar is in tegenstelling met wat vermeld wordt in de gids gesloten. Dan maar naar de P in de stad. We denken dat TomTom het wel goed doet, maar we worden door gruwelijk smalle straatjes gestuurd, gelukkig rijdt een kleine vrachtwagen voor ons en dat enigszins vertrouwen dat we er heel door komen. Een groenteman staat met zijn wagen geparkeerd in de straat, we denken er niet door te kunnen, maar de groenteman gebaart dat het moet lukken. Spiegel in klappen, de wielen rechts vrijwel tegen de trottoirrand en links 2 cm tussen de camper en de groentewagen. De groenteman straalt vertrouwen uit en hij krijgt gelijk, het gaat stapvoets, maar we zijn er voorbij. Na nog een paar benauwde momenten, komen we gelukkig op bredere straten en vinden de P, die toch redelijk aan de rand van Noto ligt, het had dus makkelijker gekund.
Noto is één van de belangrijkse baroksteden van Italië en wordt zelfs wel dé Hoofdstad van de Barok genoemd. De stad ligt in het voormalige Val di Noto dat in 2002 in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst.
Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat samen met de andere plaatsen van het Val di Noto op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Oorspronkelijk lag de stad enkele kilometers noordwestelijker, maar na de verwoestende aardbeving van 1693 is ze op de huidige plaats herbouwd.
Al het moois bevindt zich in de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele, beginnend bij de Porta Reale.
“chi piangerà per questi morti?”(Wie huilt er om deze gestorvene?)

Porta RealeAl snel weten we via wat smalle straatjes, de Porta Reale te vinden en daarmee ook de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele. We komen op het Piazza Municipio bij de kathedraal met de immense trap en het Palazzo Ducezio (stadhuis). Eerst een terrasje op het plein en in de zon, voor een espresso aangevuld met een lekker stuk zoet siciliaans gebak. Verder veel overdadige barokgebouwen en nog meer dito kerken.

We verlaten Noto en gaan naar een CP in Pozallo aan zee, camperplaats gesloten.
Verder langs de zee via een mooie weg, naar de Lidl in Marina di Ragusa en komen tenslotte in Punto Braccetto op de mooie camping Luminoso, aan de zee. We hebben hier een eigen badhuisje. Een half uurtje later liggen we op ligbedden aan het strand. Het is duidelijk, we blijven een dagje hier.

15 november 2014
Ontbijt in de zon. Daarna een paar uurtjes naar het strand. Na de lunch komt er wat bewolking, wat klusjes doen en verder in het spannende boek lezen.
Onze Italiaanse buurman komt naar ons toe en via zijn Iphone weet hij ons duidelijk te maken dat Ruud sprekend op zijn goede vriend Nico lijkt. Er ontstaat een komisch gesprek via zijn telefoon. We krijgen een tip van hem over een CP bij Scala di Turchi, hij heeft ze gebeld en ze zijn geopend.

NMS_4123

-> Fotoreportage camperreis Italie – Spanje 2015

volgende :

Caltagirone

voorafgaand :

Etna

Een gedachte over “Noto

Plaats een reactie